Thursday, June 26, 2008

Germania -Turcia 3-2

Aseara a fost prima semifinala Euro 2008. S-au intalnit Germania si Turcia. Germania a reusit sa invinga in cele din urma cu 3-2. Normal ca am tinut cu Turcia pentru ca ma simt apropiat de aceasta tara. Unii dintre cei mai buni prieteni ai mei sunt din Turcia.

Pe de alta parte am tinut cu Turcia datorita spiritului de luptatori pe care l-au aratat la Euro 2008. De fiecare data au revenit reusind sa castige dramatic pe final. Asa au facut in grupe dupa ce au invins Elvetia in ultimul minut si Cehia (dupa 0-2 , reusind sa inscrie de 3 ori in ultimele 15 minute), Croatia in sferturi (dupa ce au fost condusi cu 1-0 in minutul 118, au reusit sa egaleze in minutul 122, invingand la penalty-uri).


Ieri seara au revenit din nou de la 1-2 cu Germania in minutul 79 . Au dat gol in minutul 85 dupa un dribling excelent al lui Sabri, o centrare pe coltul scurt si Semith Senturk a adus din nou fericirea pentru turci. Din pacate a fost pentru timp scurt, nemtii reusind sa inscrie in minutul 91 dupa ce Kazim Kazim a ratat o deposedare, accidentandu-se.


Turcia nu a depus armele si in minutul 93 au avut o lovitura libera pe care Tumer a dat-o peste poarta. Sunt sigur dupa ce am vazut la Turcia ca daca meciul ar mai fi durat 5-10 minute ar fi reusit sa egaleze. Astfel, Turcia pleaca acasa dupa ce a dominat in mod clar Germania (doar 3 suturi pe poarta au avut si toate au fost gol). Probabil ar fi fost mai bine sa fi condus Germania de la inceput pentru ca turcii pana la acest meci nu s-au aflat in postura de a deschide scorul niciodata.

Cu o echipa in pioneza care a dat totul sa ajunga in semifinala, cu jucatori consacrati lasati
acasa de Terim, cu jucatori rezerve la unele echipe, o echipa reinventata de imparatul Terim care a uimit si care pleaca cu fruntea sus acasa.

Jucatori ca Kazim Kazim, Semik Senturk, Sabri, Arda, Volkan,Mehmet Topal,Nihat, Mehmet Aurelio,Altintop, Ugur Boral,Rustu (chiar daca a gresit in semifinala), si restul au reusit sa uimeasca la acest Euro si au consacrat un nou stil: stilul turcesc.

Felicitari Turcia! Seny Sevyorum!
(on the left side: Cihan, Kagan -Turkey friends, Paulina-Mexico, Luca-Italy)





with Turkish girls ( close to me Basak, Merve, Muko, Elcin)




3 comments:

Anonymous said...

desi nu credeam vreodata ca am sa-l citez pe Giani Kirita spun ca acesti jucatori minunati ai Turciei nu confirma in alte campionate decat cel intern. Din pacate sunt mult prea legati de familie si nu reusesc sa se impuna. Chiar si cei care sunt nascuti prin alte parti ale globului, tot in campionatul Turciei se afirma. Mai sunt cativa rataciti prin campionatul Germaniei dar nu au ajuns vreodata la stadiul de vedeta internationala. Poate doar Yildirai Basturk.

alexandru toma said...

Man nici eu nu credeam ca am sa zic ceva de Giani Kirita dar mi-a placut mult cum a vorbit aseara. Sunt f legati de familie.

Totusi Kazim Kazim nu s-a nascut in Turcia.
:P
Basturk a jucat multi ani in Germania si a fost vedeta internationala. Nihat s-a remarcat in Spania.

Anonymous said...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!