Friday, January 18, 2008

Photography training organized @ CCF

Una din pasiunele mele se leaga de fotografie. In anul 2007 mi-am propus sa aloc mai mult timp acestei pasiuni si sa invat mai multe legate de arta fotografica. Din pacate a fost unul din obiectivele pe care nu am reusit sa le indeplinesc anul trecut si din aceasta cauza a ramas pe anul asta.

Centrul Cultural Francez promoveaza fotografia in Iasi prin proiectele pe care le desfasoara. Astfel au organizat Fotomaraton.

Fotomaratonul este o "cursa fotografica", un concurs deschis tuturor celor interesati de fotografie, amatori sau profesionisti, care se desfasoara de-o maniera originala: timp de 12 ore, fiecare fotomaratonist va face 12 fotografii cu 12 teme diferite care vor fi stabilite de catre organizatori.

Maine la ora 10 la CFF va debuta un alt proiect al Centrului legat de fotografie organizat impreuna cu Ozolin Dusa si Universitatea de Arte "George Enescu".

Atelierul de fotografie se bucură de îndrumarea şi experienţa fotografică acumulată în timp de Ozolin Duşa, autor şi organizator de evenimente dedicate genului fotografic în România, artist prezent cu imagini în Saloane internaţionale şi expoziţii din Europa, Asia şi America.

Prima sesiune se axează pe tema Portretul în fotografie, iar partea a doua va fi dedicată artistului Vasile Dorolţi (Baia Mare) şi va cuprinde proiecţia de diaporame, "Zidul", "Ultima noapte pe Atlantida", "Oameni şi cruci", "Cea mai frumoasă zi", "Simple Blue". Acestea vor fi prezentate de Mihai Cantea.

Parcursul tematic al celor zece întâlniri lunare, dintre care amintim Portretul, Reportajul, Natura, Peisajul, Eseul fotografic, prevăzute pentru anul 2008, va permite participanţilor aprofundarea genurilor fotografice. Sesiunile vor cuprinde şi întâlniri inedite cu fotografi contemporani de renume internaţional.

Va fi primul meu training de fotografie la care voi participa. De abia astept pentru ca ma voi intalni cu fotografi profesionisti de la care voi avea de invatat dar si cu Andi,Marius, Ioana probabil si Gina. Sper ca in urma acestui training sa reusesc sa acumulez cunostintele necesare pentru a castiga un concurs de fotografie anul asta.(un alt obiectiv de al meu)

No comments: